top of page

Konfa

Konfirmationsläsning 2022/2023 födda 2008

Vi i Huskvarna Allianskyrka vill erbjuda dig att gå Konfa hos oss. Konfa-läsning är en gammal tradition där man tillsammans med vuxna och andra ungdomar funderar över och söker svar på tro och livsfrågor som Vem är jag? Vem är du? Vem är Gud? Vad innebär det att tro på Gud?

 

Under Konfa-året får du chans att fundera över livets stora frågor. Oavsett om du tror, tvekar eller helt enkelt bara är nyfiken så är Konfa för dig. Gemenskapen är viktig under Konfa-året!

 

Du får nya kompisar och vi kommer hitta på en massa kul grejer. Du är välkommen precis som du är! Du får här en spännande möjlighet för ett år med läger, gemenskap och framförallt undervisning om vad kristen tro är. Tillsammans med engagerade ledare tror vi att du kommer få ett konfirmationsår värt att minnas.

 

Vare sig du väljer att tro eller inte så är det viktigt att ta reda på och fundera kring vad som ingår i den kristna tron. Då vet man vad man säger ja till, eller säger nej till.

 

Under läsåret har vi samarbete med SAM-hjälp, en hjälporganisation som gör insatser i bl.a. Rumänien, Ukraina, Moldavien och Lettland. Vi kommer hjälpa till praktiskt på SAM-hjälp för att göra något för dem som inte har det lika bra som oss. Under våren april eller maj 2023 åker vi till Gullbrannagården utanför Halmstad där det ordnas en stor konfahajk med ca 300 deltagare.

 

Kostnad för Konfirmationsåret är ca. 600 kr. I den summa ingår avgift för lägret (1200 kr), undervisningsmaterial, en Bibel och mycket annat. Vi hjälper även till med kyrkkaffet i vår kyrka några gånger under året

 

Konfirmationshelgen/högtiden blir i Huskvarna Allianskyrkan preliminärt någon helg i maj 2023. Det sker på en högtidlig Gudstjänst då församlingen och dess pastorer konfirmerar (bekräftar) Guds löften genom en förbönsstund. Inskrivningen till konfirmationsläsningen kan antingen ske med talongen i häftet eller på en speciell informationsträff i vår kyrka i slutet av augusti eller början av september. Då blir det också information till er föräldrar. Ge oss gärna en föranmälan via telefon eller mail. 

 

Vi startar Läsningen startar i september 2022 troligen på onsdagar.

Vi ses på onsdagar mellan kl. 16.00 - 18.00 under ojämna veckor. 

Vi kommer att mötas ca 10 gånger på höstterminen och 10 gånger på vårterminen

Har du frågor – ring gärna till:

 

Huskvarna Allianskyrka
Mats Sturesson, pastor och föreståndare

Telefon: 0793 – 48 31 20
pastor@huskvarnaallianskyrka.se


Välkommen med!

Detta gäller för dig som fyller 14 år under året. 

bottom of page