Konfa

Konfirmationsläsning 2019/2020 födda 2005

Konfirmationsundervisning 2020 - 2021

Vi i Huskvarna Allianskyrka (Ebbesvägen 10) vill erbjuda dig att gå Konfa hos oss. Konfaläsning är en gammal tradition där man tillsammans med vuxna och andra ungdomar funderar över och söker svar på tro och livsfrågor som Vem är jag? Vem är du? Vem är Gud? Vad innebär det att tro på Gud?

Under Konfaåret får du chans att fundera över livets stora frågor. Oavsett om du tror, tvekar eller helt enkelt bara är ny ken så är Konfa för dig. Gemenskapen är viktig under Konfaåret! Du får nya kompisar och vi kommer hitta på en massa kul grejer. Du är välkommen precis som du är!

Under läsåret har vi samarbete med SAM-hjälp, en hjälporganisation som gör insatser i bl.a. Rumänien, Ukraina, Moldavien och Lettland. Vi kommer hjälpa till praktiskt på SAM-hjälp för att göra något för dem som inte har det lika bra som oss. I april eller maj 2021 åker vi till Gullbrannagården utanför Halmstad där det ordnas en stor konfahajk med ca 300 deltagare från olika konfagrupper. Pengar till hajken får vi ihop genom att hjälpa till med kyrkkaffe två gånger per termin samt att vår kyrka bidrar med pengar.

Konfirmationshögtiden blir i Allianskyrkan troligen söndagen den 29 augusti 2021. Det sker på en högtidlig gudstjänst då församlingen och dess pastorer konfirmerar (bekräftar) Guds löften genom en förbönsstund.

Inskrivningen till konfirmationsläsningen blir efter gudstjänsten i Allianskyrkan söndagen den 23 augusti 2020 kl. 10.00. Då blir det också en del information så det är bra om föräldrarna är med. Ge oss gärna en föranmälan via telefon eller mail. Vi kommer att mötas ca 10 gånger på höstterminen och 10 gånger på vårterminen.

Kontaktperson är Ingemar Sunbring
Tele: 079-348 31 20